“Niet krijgen wat je wenst, is soms het beste wat je kan overkomen”…….

Tegenwoordig spreekt men in de psychologie vaak over de ‘comfortzone’ en de noodzaak om daar regelmatig in te worden uitgedaagd. 

Een mooie leus die ik laatst op een kalender tegenkwam is de volgende:

“Gebruik het verleden niet als hangmat maar als springplank”.

 

Ik heb me zelf ooit ongemakkelijk gevoeld toen ik de hulp van een collega nodig had bij uitdagingen die behoorlijk pittig waren. Ik moest het toch zelf allemaal kunnen?

Hulp vragen lijkt lastig te zijn tegenwoordig.

Het leven moet ‘perfect’ zijn. Ik moest perfect zijn.

Maar ik kwam er zelf niet goed uit. En ben nu blij dat ik over dat ongemak ben heen gestapt.

 

Als het klinkklaar voor je is hoe je moet handelen, heb je geen probleem.

Problemen maken dat je brein andere wegen moet bewandelen dan je gewend bent.Dan is het fijn als iemand met je meedenkt.

Na een intakegesprek maken we afspraken over het aantal gesprekken dat nodig is om je doel te bereiken en de frequentie daarvan.

Als coach ben ik allereerst geïnteresseerd in wat je bezighoudt en waar je naar toe wilt.

Je mag van mij verwachten dat ik doorvraag en steeds centraal houd wat je wil bereiken.

Ik maak gebruik van verschillende methoden waaronder de oplossingsgerichte therapie (je eigen kracht en talenten versterken en inzetten) en de EMDR therapie waarbij de vastgezette lading van ingrijpende en soms zelfs schokkende ervaringen alsnog kan worden ontladen.

Ook maak ik gebruik van mindmapping, mindfulness en zelfwaarderingstherapie.

In 2020 volgde ik vijf modules regressie-therapie bij de Stichting Regressie- en Reincarnatietherapie Nederland.(SRN) waarbij ik meer leerde over de vroegkinderlijke periode vanaf de conceptie tot en met de geboorte en het innerlijke kind

In 2021 volg ik de basis- en vervolgopleiding schematherapie  bij de Radbouduniversiteit in Nijmegen. Deze heb ik op 4 juni 2021 met succes afgesloten.

Ook volgde ik bij de Stichting SRN in 2021 nog de module zielsprocessen en deelpersoonlijkheden.

In oktober 2021 volgde ik de cursus Polyvagaaltheorie bij Heleen Grooten waarin het verschil wordt duidelijk gemaakt tussen de drie stadia van het autonome zenuwstelsel waarin je kunt zijn: in socialeverbondenheid en ontspanning en veiligheid, in stress om te vluchten of te vechten, of in een stadium waarin je als het ware bevriest of stil valt. Vooral bij trauma's en zeker bij vroegkinderlijke trauma's lijkt het zenuwstelsel te zijn blijven steken in de laatste twee stadia. daar valt nog heel wat aan te doen omdat ons brein veel flexibeler is dan we een tijd geleden dachten.

In januari 2022 ga ik me opleiden als IBCT-relatietherapeut, deze derde generatie therapie richt zich meer op acceptatie  en op na te streven waarden en is een breed geaccepteerde evidence-based behandeling. De therapie bestaat uit tien sessies waarin aandacht wordt besteed aan elkaars onderlinge verschillen accepteren, aan het uitwisselen van positief gedrag en aan beter communiceren en omgaan met moeilijke situaties.

 

Thema’s waaraan we kunnen werken, zijn bijvoorbeeld:

  • gedrag veranderen (uit de comfortzone stappen)
  • prioriteiten stellen, organiseren en plannen van je tijd
  • zelfbeeld en zelfvertrouwen
  • negatieve gedachten, faalangst, uitstelgedrag.
  • Trauma en andere  negatieve ervaringen die langer doorwerken dan verwacht
  • Disfunctionele schema's en modi
  • Samenwerken
  • Ouder worden, lichamelijke veranderingen.
  • Loopbaanplanning en verandering

 

Als coach help ik je ook bij het anticiperen op allerlei situaties die nog gaan komen. Doordat we deze samen in een andere context plaatsen leer je patronen te herkennen en kan je veranderingen aanbrengen die je meer voldoening geven en een positiever zelfbeeld.